top of page
Vyhledat
  • Zdenka Nosková

Vidlák bůůk

V pátek třináctého byla na Farmě Rybníček pokřtěná skvělá prvotina Nely Kyselové Vidlák bůůk. Kniha vychází z autorčina facebookového blogu Vidlákblog, kde humornou formou v krátkých příbězích popisuje běžný život na autentickém venkově, kde veškerý časoběh podléhá potřebám zvířat. Hlavní hrdinové knihy tedy mají povětšinou čtyři nohy a chlupatý kožich.

Jako předsedkyně Svazu jsem byla za kmotru. Stylová hospůdka na statku praskala ve švech a křtilo se stylově voňavým senem.

A komu by se knížka mohla líbit?


Všem, kdo mají rádi:

  • vtipné a dobře napsané knížky

  • krátké příběhy

  • zvířata

  • venkov a život na farmě - v jakékoliv podobě.


Knižní úsměvné venkovské počtení o tom, co autorce zrovna od vidlí odpadlo doplňují obrázky jihlavské grafičky a ilustrátorky Evy Bystrianské.


A nakonec poznámka pro všechny, kdo by se cítili dotčeni již samotným názvem, protože zemědělec není přeci žádný vidlák :). Nela sama hospodaří. Své příběhy a postřehy nepíše z pohledu a "nadhledu" městského pozorovatele udiveného podivným vesnickým životem. Naopak, téměř sama se stará o malé hospodářství. Na statku žijí kromě lidí i koně, kozy, slepice, kachny, králíci, kočky a pes. Neb jak by napsala Nela - na statku žijí kromě vidláků i řehtavci, rohatci, drůbežstvo (kokodavci, kokrhavec a káchavci), ušatci, mňoukavci a štěkavec.



A kde si knížku můžete koupit?


Nela jí vydala vlastním nákladem. Takže, než bude hotový eshop, napište jí na emailovou adresu farmarybnicek1@gmail.com a knížku si objednejte.


VIDLÁK BŮŮK

Cena: 320 Kč/kus

Balné: 40 Kč

Poštovné: Zásilkovna – 79 Kč (doručení na výdejní místo), 109 Kč (doručení na vámi zvolenou adresu)

bottom of page